Drømmeprojektet, som pludselig gik i stå - vil du drømme videre og realisere drømmen...
-
Ejendomsmæglers resumé:
3-længet ejendom beliggende i de skønneste omgivelser på en 15.000 m² stor grund med egen sø og 360° udsigt til åbne marker og Saltø Skov.
Stuehuset på 353 m² er indflytningsklart i såvel stueplan som første salg og består af hall, store værelser, badeværelse, stuer, spisekøkken med kik ned til vinkælder og udgang til terrasse samt bryggers med vaskefaciliteter og tekniske installationer, herunder jordvarme og luft til vand varmepumpe. Her er massiv sildebensparket, høje paneler, hvide vægge og lofter. Udvendigt fremtræder stuehuset med hvidpudsede vægge, sort tag, hvide vinduer i såvel facade som i tagkonstruktion.
Erhvervsbygningen på 576 m² er under forvandling til "hotel". Her er givet både landzone- og byggetilladelse til opførelse af 10 gæsteværelser samt stor restaurant, køkkenfaciliteter m.v. Køkken og restauranten er færdigbygget og fremtræder i smuk italiensk inspireret stil; skal ses! - To af ti værelser er næsten færdigbygget og mange installationer er ført til de øvrige værelser
Øvrigt: Her er etableret helt nyt nedsivningsanlæg for kloak. Her er egen sø. Her er det mest fantastiske udeanlæg vendt mod vest med pergulaer, rislende vand, terasser m.v. Her er kun 2 km. til købmanden i Menstrup, 8 km. til badestranden i Karrebæksminde og 10 km. til centrum af Næstved.
Bag denne ejendom og projekt ligger mange tanker og overvejelser, som vi nu vil lade ejer om at beskrive, hvilket nedenfor fører jer gennem en omfattende beskrivelse af ejendommen og drømmen...
-
Ejers beskrivelse:
Lotte og Søren begyndte at indrette Hotel Højstensgård i 2021. En gammel drøm skulle se dagens lys: Et lille hyggeligt hotel og konferencecenter bygget op over mottoet Fred og ro.
De kunne med det samme se mulighederne i bygningerne for et hotel, hvor gæsten ville føle sig som hjemme, og hvor der var mulighed for at nyde opholdet med fordybelse uden forstyrrelser.
Arbejdet tog udgangspunkt i alle eksisterende elementer fra den gamle gård fra 1952. I videst muligt omfang er detaljer fra det oprindelige byggeri genbrugt, så gårdens sjæl er blevet ført med over i hotellet.
I det følgende vil du blive taget i hånden og komme på en tur gennem hotellet med alle dets funktionaliteter påtænkte såvel som gennemførte.
1. Gårdspladsen / parkering:
Gæsten kommer kørende til hotellet. Stiller bilen, enten på p-pladserne på gårdspladsen eller langs gavlen. Elbilen bliver selvfølgelig parkeret ved ladestationen, der er forberedt på hjørnet af gavlen.
Når bilen er parkeret, er gårdspladsen lukket for gæsten. Al ophold og færdsel kan ske på areal, der kun er tilknyttet hotellet. Gårdspladsen er derfor i øvrigt forbeholdt for beboerne i hovedhuset.
Selvom gæsten kommer, når mørket er faldet på, er det muligt at finde vej. Højt oppe på gavlen er der trukket strøm og kabler til et belyst skilt/udendørs belysning, ligesom der både i indkørslen og langs indkørslen til bagsiden er lagt kabler til udendørs belysning. I øvrigt er det et særkende, at alle sorte døre, er døre, der er knyttet til hotellet.
2. Restauranten:
Efter en god køretur er appetitten i orden og gæsten kan fra den særlige gæsteparkering på hotellets forside gå direkte ind i restauranten. Dvs gæsten kommer først ind i et hyggeligt vindfang/entre. Her er der lavet en glasvæg. Og når man kigger efter, kan man se, at det er de gamle staldvinduer som er svejset sammen og giver det fine kig ind i selve restauranten. Samtidig med at vinden udefra bliver holdt ude.
Inde i restauranten er temperaturen altid behagelig. Dels bliver den opvarmet af luft til luft varmepumper monteret på væggen ved gårdspladsen. Dels er der den store pejs med levende ild. Pejsen er forsynet med en kraftig udsugning i skorstenen, så der altid er godt træk og ild i brændet. Varmepumperne på gårdspladsen er forberedt til at skulle bygges ind i nogle dæk-kasser, så de ikke fremstår så dominerende.
Før der var restaurant, blev lokalet brugt til to store siloer og en lang række maskiner. Restauranten er holdt tro mod den oprindelige funktion. Således har Lotte og Søren brugt de gamle skydedøre i gavlen til at lave et stort vinduesparti. Og højden med 7½ meter til loftet er også bibeholdt.
Indretningen i restauranten bærer præg af at Lotte og Søren har haft en stor forkærlighed for Italien. Fx er den store figur med David (følger ikke med salget) en figur som de så ved en tilfældighed i en opgang i et hus ved Como søen. Efter en kort men intensiv forhandling blev David bragt til Danmark og har fået hæderspladsen ved sofahjørnet.
Restauranten er ét stort rum med en central bar/servering. Også her er overskriften Ro og fred. Men som vi alle kender fra andre restaurantbesøg, er det ikke nødvendigvis en behagelig oplevelse, at få pladsen ved siden af toilettet. Derfor er toilettet blevet placeret op ad trappen til reposen, hvor også garderoben er.
Men inden du som gæst er nået derop, er du gået hen over vinkælderen. Og her er også det kreative genbrug på spil. Vinduet ind til beholdningen af udsøgte italienske vine kommer fra det nærliggende gods, der skulle renoveres. Og i stedet for at kassere vinduerne, fik de nyt liv på hotellet.
3. Repos:
Når du er kommet op ad trappen, har du det fantastiske vue ud over restauranten. Planen var at male gulvet og herefter lægge et tæppe på. På denne måde vil reposen også blive en integreret hyggelig del af restauranten.
På reposen finder du udover garderobe også toilettet, der er placeret ganske ugenert både for den der er inde, og de der er udenfor. På toilettet er der lavet et servicerum, hvor pærer, toiletartikler, rengøring mv kan opbevares i nærhed og alligevel gemt væk.
4. Konferencesal:
Fra reposen kan du gå videre ind i konferencesalen. Konferencesalen er et separat rum med direkte adgang til restauranten, hvilket er hensigtsmæssigt i forbindelse med pauser og bespisning.
Lokalet vil blive oplyst med behagelig belysning og midt i lokalet vil den gamle lem, hvor der tidligere kom hø og halm ind på loftet, blive skiftet ud med et glasparti. Men i øvrigt er der ikke vinduer i taget. Simpelthen for at kunne opretholde en fornuftig arbejdstemperatur på en varm sommerdag, så det også på de dage er muligt at gennemføre en konference og samtidig være anstændig påklædt
I lokalet er der plads til at lave nogle dybe skunke og samtidig have rigelig plads til et konferencebord og stole til 20 personer. I skunkene gemmer værtsparret julepynt og juleservice, og andet tilbehør, som det er hensigtsmæssigt at have tæt på lokalet.
For enden af konferencesalen længst væk fra reposen vil der være en væg ved søjlen ind til en separat lounge med behagelige Chesterfield sofaer og -stole. Efter endt dagsprogram kan konferencedeltagerne her slappe af, mens de foran det store glasparti, der udfylder hele gavlen, kan se ud over marker og natur.
På væggen i konferencesalen ind mod loungen vil der være et stort lærred, som kan anvendes sammen med projektoren, når der er behov for dette under konferencen.
I siden af lokalet er der en personaledør, der også fungerer som nødudgang. Selve døren vil ikke blive benyttet af gæsten, men giver adgang ind til privaten, og som sådan giver en hurtig adgang for værtsparret til hotellet.
5. Privaten:
Bag den spærrede dør, er der privat beboelse. Lokalet er godkendt hertil og ville blive indrettet med et lille køkken i gavlen og i det hele taget er området tættest på gavlen, tænkt som køkken/alrum.
Midt i lokalet er der en trappe ned. Den er bibeholdt, men rundt om vil der være en glasafskærmning, så man ikke uforvarende falder ned
Kvisten vil blive udvidet, så der kan komme en altan med udgang fra privaten, svarende til hvad der er på hovedhuset.
Hvor der i forvejen er en lille mur, ville der komme en halvmur med en glasvæg over, lavet af de gamle staldvinduer. I den del af privaten, der vender mod konferencesalen bag halvmuren, vil der være soveværelse, badeværelse og walk-in closet.
6. Entre til privaten:
I entreen/trapperummet er alt forberedt til vand og kloak. I det lille rum ved trappen er der planlagt toilettet.
Døren fører ud til gårdspladsen og derved let adgang til hovedhuset.
7. Kontor/entre rum
Lokalet ved siden af entreen er godkendt til erhverv. Oplagt var det, at lokalet er hotellets kontor. I fred og ro og med udsigt til ankommende gæster på gårdspladsen, ville de daglige gøremål vedr. driften af hotellet kunne klares her.
Men da lokalet som nævnt er godkendt til erhverv, tænkte Lotte, der er sygeplejerske, at en lille sygeplejeklinik kunne indrettes. Mulighederne er mange.
8. Restaurantens mellemgang:
Vi går tilbage, enten op ad trappen til privaten eller tværs over gårdspladsen til restaurantens køkkenafdeling. Her er der ved siden af vinkælderen en mellemgang, der fører fra restauranten ind til køkkenfaciliteterne. I den lille gang ligger hotellets fine logo malet ned i gulvet og signalerer til gæsten, at her stopper restaurantsområdet og det lukkede køkkenområde for gæster starter.
9. Svalegangen:
Fra mellemgangen kommer vi ud i Svalegangen. Sådan hedder baggangen, som fungerer som anrettergang, hvor måltiderne, der skal serveres kan gøres klar. Samtidig fungerer de mange skabe som opbevaring til service, serveringsudstyr i øvrigt, bordpynt osv. Alt sammen let tilgængeligt for serveringspersonalet.
10. Køkken 1 - produktionskøkken:
Når vi går til højre ad Svalegangen kommer vi til Køkken 1, tæt på gårdspladsen. Det er et professionelt produktionskøkken. Med sans for at bevare historien er køkkenet selvfølgelig indrettet i det gamle foderrum til staldene. Alle vægge, døre og gange er også bevaret i den oprindelige indretning, så man næsten kan fornemme, hvordan karlen gik og gjorde klar til at fodre køerne. Døren ind til stalden er dog blændet
I køkkenet skal der arbejdes, så der er ikke noget problem med at holde varmen. Og skulle det alligevel være et problem, så er der i lokalet lavet en rørgennemføring, der kan trække varmen ud inde fra restauranten, således at den udnyttes optimalt.
11. Køkken 2 Det beskidte rum:
Vi går tilbage ad Svalegangen og kommer til Køkken 2 også kaldet Det beskidte rum. Og det skyldes hverken, at det er titlen på en Hollywood film, eller at der ikke er gjort rent, men derimod at i dette køkken bliver alle produkter med jord forberedt. Så for at holde den optimale hygiejne er dette adskilt fra produktionskøkkenet. Samtidig er det køkkenet, hvor det beskidte service bliver bragt til opvask.
På samme måde som Køkken 1, er der også her forberedt for mulighed for opvarmning fra restauranten.
12. Lille Mallorca:
Vi går ud ad døren til udendørsområdet ved gæsteværelserne. Her er der forberedt til en terrasse, hvor gæsterne ved bordet kan hygge sig med en drink, mens de venter på at gå til middag, eller genoptage konference-aktiviteterne.
Området er formentlig det mest vidunderlige spot på hotellet, da her altid er 5 grader varmere end alle andre steder udendørs. Solen bager ned på terrassen og væggen reflekterer varmen. Derfor hedder stedet også Lille Mallorca.
13. Gæstestien:
Langs med hotellets langside er gæstestien anlagt. Efter mange undersøgelser er stien blevet anlagt med perlegrus, da det simpelthen er det mest skridsikre i tilfælde af vådt eller koldt vejr.
Gæstestien fører den direkte vej til alle værelser og til gæstehaven med vandfald og solterrasser.
14. Gæsteværelser:
I den gamle staldbygning (
) er der selvfølgelig indrettet de herligste værelser. I alt 10 stk, der alle er unikke og indrettet efter de eksisterende stolper mv. Sengens placering er derfor defineret af, hvor stolperne i det konkrete rum giver plads til den.
Igen er indretningen af værelserne bygget op efter det overordnede motto om Fred og ro på hotellet. Alle værelser er således grundigt lydisolerede og med eget toilet og bad.
Samtidig er det tilstræbt at bevare udtrykket udefra mht placering af vinduer og døre. Det betyder, at døre er placeret, hvor der enten er døre i forvejen eller hvor der har været vinduer.
Alle værelser er også indrettet i forskellig stil mht bemaling, tapet mv. I hvert værelse er der et særligt teknikrum, og for på en diskret måde at gøre disse utilgængelige for gæsterne, er de udstyret med aftagelige håndtag, der således signalerer, at de alene er forbeholdt personalet.
Det første værelse vi kommer til, er selvfølgelig værelse 1 og i det næste værelse 2, som er længst klargjort, er det tydeligt at se, hvordan værelset udstråler luksus og komfort.
I værelse 4 er døren for enden i lokalet opretholdt som en personaleindgang. Her er der forberedt til varmtvandsbeholder mv. Der vil ikke være adgang fra værelset til personaleindgangen, så rummet vil også her have karakter af teknikrum.
I værelse 4 vil gennemgangen i væggen ind mod værelse 5 også blive lukket.
Værelse 5 illustrerer tydeligt at indretningen netop tager hensyn til den oprindelige bygning. Pga loftstolpernes placering vil sengen her stå på den anden led og give gæsten et fint udkig ud ad døren. Tilsvarende vil det eksisterende lille sidelokale blive anvendt til toilet og bad til værelset.
Værelse 7 er lederværelset. Et luksusrum med badekar og lysindfald fra to sider. Der er indgang gennem gavlen og værelset er også større end de øvrige værelser.
Vi går videre til lokalet ved siden af, hvor værelse 8 og 9 bliver etableret. I værelse 8 vil døren være, hvor vinduet er. I værelse 9 vil toilet og bad være, hvor trædøren er nu. Alt er forberedt mht. vand og kloakering.
15. Den gamle ajlebeholder:
Fra værelse 7 går vi udenfor ved den anden gavl. Her er gæsterne primære udendørsområder samlet, og alligevel så spredt, at man på den ene terrasse kan være i ro og ugenert i forhold til de øvrige.
Terrassen med det prosaiske navn Den gamle ajlebeholder er stedet, hvor der kan holdes de små udendørs arrangementer.
Den selv-konstruerede pergola danner rammen for muligheden for både at opsætte læskærme og samtidig være ude i det fri.
16. Muse-træet:
Tæt på står Muse-træet med den skyggefulde terrasse.
Træet hedder muse-træet, da det er blevet plantet af mus, der har samlet frø til forråd, og så glemt dem igen. De er spiret og blevet til denne fine samling af træer, der på en varm sommerdag, giver en fantastisk fin skygge på den lille terrasse.
17. Rosenbuen:
På vej ned mod Den røde terrasse går vi gennem Rosenbuen. Også et hjemmegjort projekt, der om sommeren vil blomstre med de fineste roser og andre slyngplanter og på den måde skabe en port videre ned i haven.
Mens vi går videre, har vi på venstre hånd den lille lund. Et stort og blandet antal træer, der er plantet for dels at give læ, dels for at give en god dybde i haven. Alle træerne har stået en årrække og har alle godt fat i jorden.
18. Vandfaldet:
Videre ned mod Den røde terrasse kommer vi forbi Vandfaldet. Vandfaldet er bygget af natursten, der alle er fundet indendørs i gulvet i Stalden og flyttet herud ved håndkraft.
Vandfaldet fødes med vand fra Koi-karpe dammen og har sommeren igennem en naturlig beroligende rislen, der inspirerer til at sidde og nyde solen med en kold drik i hånden.
19. Den røde terrasse og Koi-karpe dammen:
Centralt på Den røde terrasse står ishuset. Bygningen er kombineret pumpehus og udendørsbar/ishus, der med sine halve dobbeltdøre er klar til at åbne op på en varm sommerdag. Ishuset er klar til gæsterne med indlagt vand og el. Pumpen i huset sørger for at vandet fra Koi-karpe dammen føres op til toppen af vandfaldet.
Netop Koi-karpe dammen er det dominerende samlingspunkt på Den røde terrasse. Her sidder man i solstole, mens karperne svømmer rundt i vandet og leder efter smådyr og andet de kan spise.
Langs bagsiden af Den røde terrasse finder vi stengærdet. Også her er alle stenene genbrug enten fra gulvet i stalden eller fra marken og haven. På fineste vis bygget op så det danner en mur, der reflekterer varmen ud på terrassen og samtidig markerer afslutningen på den udgravning, der i det skrånende terræn var nødvendig, for at give plads til terrassen.
Endnu en gang bemærker vi, at alle terrasser og pavilloner i haven er placeret så fred og ro er i centrum. På ingen af de hyggelige steder, vil man kunne høre almindelig tale fra de andre steder.
20. Træterrassen:
Denne lille konstruktion er en dejlig bageovn. Her er der altid sol og læ, selvom vinden skulle stå direkte ind mod terrassen. De høje stolper er klargjort til montering af en markise, eller blot et blomsternet, der giver en naturlig stemning på terrassen.
21. Havebrønden:
I hele området er der indlagt dræn, så gæsten kan gå fra terrasse til terrasse uden at få våde fødder. Drænet er forbundet med Havebrønden, som med et simpelt hævertprincip sørger for at afvande området.
Ved brønden er der en simpel bænk, hvor gæsten kan sidde og nyde udsigten, mens solen går ned.
22. Svømmepølen og udsigts-saunaen:
Ja, ved første øjekast, kan det være svært lige at se bademulighederne. Men lige her, ved siden af den lille overdækkede terrasse, er der gjort klar til et bassin med vand. Ikke et bassin af olympiske dimensioner, men et bassin, der passer til hotellet, og hvor gæsten kan få kølet sine fødder, inden gæsten går ind i saunaen ved siden af. Denne specialbyggede sauna har glasdøre, så gæsten, mens der hyggesvedes, kan nyde udsigten udover markerne med det rige dyreliv morgen og aften.
23. Værelse 10. Den opmærksomme gæst har bemærket, at vi mangler et værelse.
Bag den varme træterrasse ligger værelse 10. I hjørnet af staldlængen er et af de helt specielle værelser. Hvor der er vindue ud mod haven, bliver indgangsdøren monteret. Trædøren i gavlen bliver derimod blændet og forsvinder.
I dette værelse vil der være fri udsigt til markerne og dyrelivet, som udfolder sig her.
24. Kastanjestien og hotelsøen
Fra gæsteparkeringen snor en lille sti sig fra Kastanjetræet på hjørnet ned gennem træer og buske og forbi kirsebærtræet. For enden af stien er der en hyggelig træterrasse med udsigt ud over søen, hvor fisk og ænder boltrer sig.
Terrassen har en overdækning, så hvis der skulle komme en uventet regnbyge, mens gæsten sidder her, er det kun hyggeligt.
Stien er afskærmet op mod hovedhuset med en bøgehæk, så privatlivet hos værtsparret ikke bliver forstyrret.
Og på denne måde er gæsten nået tilbage til udgangspunktet og kan sætte sig ind i sin bil, og køre hjem efter et behageligt, fredeligt og samtidig oplevelsesrigt ophold på Hotel Højstensgård.
Velkommen
Ingen ejendomme passede til dine søgekriterier.